Det har vært arrangert 2 bydelsvandringer. 10/5 gikk vi fra Fjellsenden, over Tastaveden og “Stølsveiene” Som vanlig sto Kåre Haga for opplegget. Ca. 40 deltakere.

Høstvandringen var på Hetland kirkegård. Guide var Jan K. Torgersen, og deltakerne bidro med informasjon om kjente Tastabuer som er gravlagt her. Etterpå gikk vi inn i kirken hvor Kjell Bols orienterte om opprettelsen av Frue/Hetland menighet og om kirkens 152 årige historie.

Turen ble avsluttet på Kongsgård skole, hvor Harald Aspelund viste rundt og fortalte om de flotte restaureringsarbeidene. Ca. 40 deltakere.

Årets tur var med “Riskafjord” rundt øyene i gamle Hetland. Vi gikk fra Møksterkaien, forbi Line rundt Åmøy, og gjorde “strandhogg” på Lindøy, hvor vi fikk servert lapskaus. Turen fortsatte rundt Usken — “Riskahavet”- Pyntesundet og ut Byfjorden.
Takk til Erik Thoring for flott guiding på turen som var felles med Randaberg Historielag. 81 deltakere.

Lokalhistoriske prosjekt:

Registrering av stedsnavn og næringsliv er i hovedsak ferdig, og arbeidsgruppene har hatt et “hvileår”.

Fiskerigruppen: Medlemmer: Rolf Thorsen, Einar Sivertsen, Kristoffer Sivertsen, Kåre L. Pedersen (alle tidligere fiskere) og J. K. Torgersen (leder)
De fleste fiskefartøyene fra Dusavik og Tastasjøen er registrert med foto og data. Nå er en begynt på fiskeplasser, redskap og metoder, bi. annet med opptak av intervjuer. Gruppen har hatt 2 arbeidsmøter.

Til side 6.